Viburnum

Veel viburnumstruiken worden sneeuwbal genoemd. Ze hebben dan grote witte bollen, maar er zijn ook viburnumstruiken met schermvormige bloemen en andere kleuren. Meestal roze of combinatie roze wit.

Viburnum in ons assortiment

Viburnum 'Eskimo'

Viburnum 'Eskimo'

Sterke sneeuwbal. Bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Hoogte 125-150 cm. Goed winterhard. Half wintergroen.  Planten met potgrond. 

Viburnum bodnantense 'Dawn'

Viburnum bodnantense 'Dawn'

Bloeit van december tot februari met rose bloemen op sterk opgaande takken. Bladverliezend. Na de bloei komt het blad. Kan goed solitair. Planten in potgrond.

Viburnum burkwoodii

Viburnum burkwoodii

Sterke sneeuwbal. Geurende bloemen in het voorjaar. Bloem begint licht roze en kleurt later in seizoen naar wit. Kan solitair of als brede haag geplant worden. Hoogte ongeveer 2 meter. Half-groenblijvend in de winter. Gebruik een zak potgrond bij het planten.

Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'

Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'

Bladverliezende, bossige struik met geurende bolbloemen in het voorjaar. Lage soort, hoogte 125 cm.. De bloemkleur is zalm/wit. Deze plant is zeer winterhard. Planten in potgrond.

Viburnum burkwoodii 'Mohawk'

Viburnum burkwoodii 'Mohawk'

Deze viburnum bloeit in april met geurende lichtroze met witte bloemen. Hoogte 2 meter. Houdt van zon en vocht.
In de herfst een mooie herfstkleur, in de winter bladverliezend. Planten in potgrond.

Viburnum opulus 'Roseum'

Viburnum opulus 'Roseum'

Van de vele Viburnums is dit de echte sneewbal. In het voorjaar zeer rijk bloeiend met mooie witte bollen. Verdraagt vrij veel vocht!! Terugsnoeien na de bloei voor een compacte struik, kan anders 2-3 meter hoog worden. Bladverliezend in de winter. Planten in potgrond.

Viburnum tinus

Viburnum tinus

De Viburnum tinus is bladhoudend. Bloeit van september tot en met mei! Krijgt na de bloei blauwe bessen. Wordt meestal niet veel hoger dan 1 meter. Planten in potgrond.