Prunus

Prunussen, ook wel Laurierkers genoemd, zijn zeer geschikt om een groenblijvende haag van te maken. Er zijn verschillende rassen. Hieronder vindt u de rassen die wij over het algemeen hebben staan. Soms hebben we ook andere rassen staan. We verkopen ze in verschillende maten. Kleine maten, maar ook grote maten waarvan er maar één nodig is per strekkende meter. Zo heeft u gelijk een goede, dichte, haag.

Prunus hagen in ons assortiment

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Sterke, groenblijvende haagplant. Deze prunus heeft smalle bladeren en een rechtopgaande groei. Gebruik voor een haag 3 planten per meter voor een mooie dichte haag. Witte bloemen in het voorjaar, mits er niet is gesnoeid. Hoogte: ongeveer 3 meter. Planten in potgrond.

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Groenblijvende heester / haagplant. Zeer geschikt als haag van 2 meter hoog. Mag niet te nat staan. Snoeien in het voorjaar en de zomer. 1-3 planten per strekkende meter.
Gebruik potgrond bij het planten.

Prunus lusitanica - Portugese laurier

Prunus lusitanica - Portugese laurier

Groenblijvend. Kan goed als een kuipplant of als haag worden gebruikt. Deze prunus heeft kleiner blad als de andere prunussen. Blad is treurend. Kan ongeveer 3 meter hoog worden, kan goed gesnoeid worden dus ook geschikt voor een laag heggetje.