Overige haagplanten

Er zijn veel verschillende haagplanten. Groenblijvend en bladverliezend. Haagplanten uit de volle grond zoals elzen, beuken, haagbeuken, liguster, veldesdoorn en meidoorn noemen we bosplantsoen. Vanaf april zijn deze planten ook in pot te koop. Coniferen zoals Taxus, Leylandii, Thuja en Prunus soorten zijn alleen verkrijgbaar in pot. 

Haagplanten in ons assortiment

Amelanchier lamarckki

Amelanchier lamarckki

De Amelanchier (krentenboom) bloeit met creme witte bloemen in april-mei. Zeer mooie bladverkleuring in de herfst. Wordt gebruikt in 'Zeeuwse hagen'. wordt 2 tot 3 meter hoog. Eventueel snoeien direct na de bloei.

Berberis thunbergii 'Atropurpurea'

Berberis thunbergii 'Atropurpurea'

Deze Berberis kan zeer goed op moeilijke plaatsen worden geplant. Voor haag 5 planten per strekkende meter.
Deze Berberis wordt ook gebruikt voor vakbeplanting.

Cornus alba 'Sibirica' - rode kornoelje

Cornus alba 'Sibirica' - rode kornoelje

De rode kornoelje stelt weinig eisen aan z'n standplaats. Hij bloeit met witte schermen in het voorjaar en krijgt daarna blauwe bessen. Blad verkleurt in de herfst prachtig. In de winter rode takken. Wordt veel gebruikt in windsingels en op plaatsen waar het erg tocht. De hoogte is 3 meter, maar je kunt hem zeer goed snoeien, zelfs bij de grond afknippen

Cornus stolonifera 'Flaviramea' - Gele kornoelje

Cornus stolonifera 'Flaviramea' - Gele kornoelje

De gele kornoelje stelt weinig eisen aan z'n standplaats. Hij bloeit met witte schermen in het voorjaar en krijgt daarna blauwe bessen. Blad verkleurt in de herfst prachtig. In de winter geelgroene takken. Wordt veel gebruikt in windsingels en op plaatsen waar het erg tocht. De hoogte is 3 meter, maar je kunt hem zeer goed snoeien, zelfs bij de grond afknippen.

Crataegus monogyna

Crataegus monogyna

De meidoorn kan haast overal worden toegepast. Door de doornen kan het een ondoordringbare haag vormen.
Bloeit met witte bloemen in het voorjaar en krijgt daarna bessen. Wordt ook veel gebruikt in windsingels en je ziet hem veel in de 'Zeeuwse haag'.

Forsythia 'Spectabiles'

Forsythia 'Spectabiles'

Zeer sterke bloeiheester. Wordt gebruikt als solitair, in plantsoenen en windsingels en hagen. Stelt weinig eisen en kan gesnoeid worden. Een heester die vroeg in het voorjaar bloeit zoals de Forsythia kunt u direct na de bloei snoeien. Bij te laat snoeien zijn er het volgende jaar weinig bloemen.

Philadelphus 'Virginal'

Philadelphus 'Virginal'

Zeer sterk. Wordt gebruikt in windsingels. Kan erg goed tegen wind. Groeit langzaam, maar wordt wel 3 meter hoog. Eventueel snoeien direct na de bloei in juni.

Photinia 'Red Robin'

Photinia 'Red Robin'

Sterke bladhoudende heester. Kan wel 4 meter hoog worden. Na snoeien loopt de plant uit met rode bladeren. Gebruik potgrond.
Als haag: 2 tot 3 planten per meter.