Inschrijven


*|MC:SUBJECT|*Zaterdag 8 december zijn wij

extra open.

tussen 11 en 15 uur.

Hieronder extra informatie over

beuken.


Route door de nieuwbouwwijk nu mogelijk. Zaterdag tussen 11 en 15 uur opruimingskorting diverse planten.

Superaanbieding:

een meerstammige,zware Lindeboom, van 225,00 euro voor maar 97,50 euro.
 


Plant nu beuken en ander bosplantsoen, bomen en fruitbomen. De herfst en de winter is de beste tijd van het jaar om, haast alles, te planten.
Let op: Bij besteding van 200 euro of meer aan planten 10% korting.
Bij besteding van 500 euro of meer aan planten 20% korting.


( niet geldig op aanbiedingen, zie voorwaarden onder aan deze mail.)


 

 


 

Openingstijden :

Wij zijn in december extra open op zaterdag 8 december van 11.00 tot 15.00 uur.
Afhankelijk van het weer, de winter is immers een goede tijd, als het niet vriest, om bomen en heesters te planten zijn wij extra open. We maken dit dan bekend via de nieuwsbrief.
We zijn weer elke vrijdag en zaterdag open vanaf 22 februari en op 23 februari is Gerrit Ponne er weer.

 Routebeschrijving:
Vanuit Broek op Langedijk op de rotonde  1ste afslag rechts, daarna 3de weg rechts (Ripprantsweijde), daarna de weg volgen. Vanuit Heerhugowaard op de rotonde 3de afslag, daarna zie hierboven.

 Op de foto zie je links beuken van de maat 60-90 cm ( B kwaliteit) en rechts zie je ook beuken van de maat 60-90 cm.  ( A kwaliteit).Het verschil is duidelijk te zien. Beuken zijn moeilijk te verplanten en als ze niet in de juiste grond staan dan kun je het vaak wel vergeten. Daarom is het zeer belangrijk dat de beuken van goede kwaliteit zijn. De beuken rechts zijn een keer verplant en dus een jaar ouder. Door het verplanten zijn ze dikker geworden. Ze hebben  ook een beter wortelstelsel wat van belang is voor de hergroei. 

 Als je beuken niet in de juiste grond zet dan groeien ze niet of ze gaan gewoon dood. Bio Aanplantgrond met Rhizoplus kun je vergelijken met vivimus. Sommige planten, speciaal beuken hebben 'mycorrhiza', een soort schimmel nodig om te groeien. Aanplantgrond helpt hierbij.

 Uitval bij beuken van 10 tot 30 % is niet uitzonderlijk en als je er geen aandacht aan besteedt dan kan alles dood gaan wat hier is gebeurd. Oorzaak van dit drama:Verkeerde grond, geplant in de verkeerde tijd en B kwaliteit beuken.  Planten in aanplantgrond met 'schimmel' is beslist noodzakelijk.

Van slagroom wordt je dik. Wil je een mooie, dikke beukenhaag? Plant beuken in aanplantgrond en meng deze grond niet met de bestaande grond. Vervang de grond en zet de bomen er puur in. ( Slagroom meng je toch ook niet?, met mengen wordt de werking direct veel minder !)

Voor een mooie, dichte beukenhaag zet je minimaal 5 planten per strekkende meter. Voor een dubbele haag 10 planten.

Als ze zijn aangeslagen dan duurt het vaak 2 tot 3 jaar voordat de beuken zelf voldoende 'schimmels' produceren en is er geen probleem meer. TIP: Laat de wortels van beuken niet uitdrogen maar zet ze nooit in een emmer met water voor het planten uit. De schimmel zit dan in de emmer. Als de wortels voor het planten erg droog zijn dan eventueel bevochtigen met een plantenspuitje. ( nevelen)

Vooral in nieuwbouw tuinen kan de ondergrond na regen wel eens erg nat zijn. Sommige planten, zoals elzen en wilgen, kunnen er wel tegen. Andere planten laten het al gauw afweten. Als de grond erg nat is, dan is het verstandig om op een terp te planten.

Maar wel op tijd water geven als het erg droog is, vooral bij pas geplant. Ook in de winter, vooral na een , droge, vorstperiode kan het geen kwaad om wat water te geven aan nieuwe aanplant.

Zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur geven we een korting van 10 % op bossen ( 25 stuks): Beuken, Haagbeuk, Elzen, Liguster en Rode Berberis.
zie voor maten en prijzen onze website.

  Zaterdag 30 % korting op een U fruitboom. Zeer geschikt voor het maken van een fruithaag.
We hebben U ( lei) fruitbomen van appels peren, kersen en pruimen. ( zware kwaliteit) Deze bomen kunnen een mooie 'fruitafscheiding' vormen. We hebben een zeer grote keuze: ( op=op)

kersen: Sunburst, Stella, Napoleon en Kelleriis
Appels:  Elstar, Gala, Jonagold, James grieve, Golden Delicious, Rode Boskoop
Peer: Bonne Louise, Conference, Williams, Charneux, Clapps
Pruim: Mirabelle, R claude Verte, Opal, Viktoria, Hauswetsche
 

 

Leibomen uit de volle grond 20% korting.

3 bessenstruiken halen = 2 betalen.

Grote Prunus laurocerasus, bladhoudend ( 2 meter hoog en 1 meter breed) 50% korting.

Diverse tuinhortensia's opruiming van 7,50 euro voor 2,50 euro. op=op


24 Pachysandra terminalis 'Green Carpet' 19,75 euro

24 Vinca minor 'Atropurpurea' voor 19,75 euro.

24 Hypericum calycinum 19,75 euro.

24 Vinca major 19,75 euro.

24 Alchemilla mollis 19,75 euro.

Elaeagnus ebbingei, diverse maten 20 % korting.

Zware Liquidambar styraciflua 'Whorplesdon', met draadkluit van 225,00 euro voor 175,00 euro.

Zware Betula Pendula, met draadkluit van 87,50 voor 67,50 euro.

Dakplataan voor 67,50 euro.

Mooie partij Prunus laurocerasus 'Caucasica' 60-80 cm voor 4.95 euro.

 Als je een boom plant dan moet deze stevig staan. Een boom die staat te 'roeien' in de wind groeit niet goed. Een boompaal moet 80 cm in de grond, anders houdt de boom de paal vast! 

 Roos Dame de Coeur. Dit is een sterke, doorbloeiende roos. Hij wordt ongeveer 80 cm hoog. Hij bloeit vanaf juni tot de winter invalt. Weinig ziektegevoelig en hij kan ook op een wat ongunstigere plaats staan. Per stuk 5,95 euro. 5 voor 10,00 euro.
Voor een perkje heeft u 5 rozen per m2 nodig. Voor een haag 3 per meter.

 Roos Sneeuwwitje, ook wel onder de naam Korbin, is een sterke, witte, doorbloeiende roos vanaf juni tot de winter. Hij wordt ongeveer 80 cm hoog en is weinig ziektegevoelig. Voor een perk heeft u 5 rozen per m2 nodig. voor een haag 3 per meter. Per stuk kost deze roos 5,95 euro. 5 voor 19,95 euro.

 Roos Queen Elisabeth is een stevige roos die gebruikt kan worden als struikroos, maar tegen een muur ook als klimroos. Roze kleur, groeit snel, sterk en weinig ziektegevoelig. Bloeit van juni tot de winter. Voor een perk zijn 5 rozen nodig per m2 en voor een haag 3 rozen per meter. Hij wordt ongeveer een meter hoog, maar als hij niet wordt gesnoeid in het voorjaar dan kan hij wel 2 meter hoog worden en is dan geschikt als klimroos. 5,95  euro per stuk. 5 voor 19,95 euro.

 Klimroos 'Paul's Scarlet' is een rode klimroos. Sterk en op een zonnige plaats ook zeer geschikt om tussen Hedera's te planten. Groeit wel tot 4 meter hoog/breed. Per stuk 5,95 euro. 5 voor 19,95 euro.

 Klimroos 'Golden Shower' is een gele klimroos. Hij wordt 200 tot 250 cm hoog. Zonnige standplaats. Zeer geschikt voor de pergola of in een Hedera haag. Per stuk 5,95 euro. 5 voor 19,95 euro.

 Mooie partij Prunus laurocerasus 'Caucasica', 50-70 cm. Deze Groenblijvende Prunus is 1 van de sterkste Prunus soorten. Sterk in de wind en uitstekend geschikt als hoge of lage haag. 3 planten per strekkende meter.  5,75 euro per stuk. Vrijdag en zaterdag 4,95 euro per stuk.

 Bol Catalpa, 180 cm stam, speciale aanbieding 39,75 euro. op=op

 Liquidambar styracyflua of Amberboom. Fantastische herfstkleur. Sterke boom voor de grote en kleine tuin.
Wie het eerst komt: 9,75 euro

 Als bodembedekker, lage haag of voor aan de slootkant hebben we de Lonicera nitida 'Maigrun'  Per stuk 1,50 euro en 24 voor 27,50 euro. We hebben nu ook een partij Lonicera nitida, grote planten, potgekweekt voor een snelle doorgroei in de tuin, zie foto. Deze kosten 2,75 euro. 5 voor 10,00 euro.
Ze zijn groenblijvend in de winter en ontzettend sterk.

 Voor slootkant beplanting is de Cotoneaster 'Corall Beauty' zeer geschikt. Kan goed tegen wind en regen. Heeft in het voorjaar witte bloemen en die bloemen worden allemaal rode bessen die lang aan de plant blijven zitten. In normale winters is hij wintergroen.
Per stuk 1,50 euro. 24 voor 27,50 euro. Plantadvies 5 planten per m2. Als je een hekel hebt aan onkruid wieden plant er dan 10 per m2.

 Eiken kunnen heel groot worden. Maar er zijn ook eiken die smal blijven en dus geschikt zijn voor de kleinere tuin. Eiken hebben een mooie herfstkleur, daarna wordt het blad bruin en blijft aan de boom zitten tot het voorjaar. Ze kunnen dus ook prima worden geplant op een plaats voor meer privacy in de tuin. Deze week hebben we 3 verschillende zuil eiken. Van 32,50 euro voor 25,00 euro.

 Speciaal voor de winter hebben we de toverhazelaar of Hamamelis. Dit is 1 van de weinige planten die midden in de winter begint te bloeien. We hebben 4 verschillende soorten, vol met bloemknoppen. Op de foto de 'Arnold Promise' .
Deze week van 27,50 euro voor 17,50 euro.

We hebben nog 20 soorten  Weigelia's. Je hoeft niet te snoeien. Als je wel snoeit dan krijg je compacte planten. Ook hoge soorten passen dan in een kleinere tuin. Prachtige herfstkleur.
Eventueel snoeien direct na de bloei. 

 7,50 euro, 3 jarige plant in 10 liter pot.

bijen en vlinderplant. 

En zo bloeien Weigelia's. Je hoeft niet te snoeien. Als je wel snoeit dan krijg je compacte planten. Ook hoge soorten passen dan in een kleinere tuin. Prachtige herfstkleur.
Eventueel snoeien direct na de bloei. 

 7,50 euro, 3 jarige plant in 10 liter pot.

bijen en vlinderplant.

 Dakplataan uit de volle grond 67,50 euro.

 Gebruik altijd goede grond bij het planten. Aanplantgrond van Culvita bevat mycorrhiza ( schimmel), nodig voor een goede start van beuken en andere planten/bomen.

En  volop bomen.
Prunus Lusitanica 'Angustifolia'  60-80 cm  van 12,50 voor 6,25 euro. Geschikt voor hoge of lage haag.

 Nieuw in ons assortiment. De Little Hortensia. Deze  Boeren hortensia wordt niet hoger dan 60 cm. Deze hortensia's bloeien uitbundig en hoeven niet te worden gesnoeid. Ze passen in iedere tuin, kunnen goed onder de ramen en kunnen zelfs in bloempotten. Er zijn 4 kleuren: Wit, roze, blauw en paars. Ter introductie kosten deze planten, nieuwe oogst, super kwaliteit, deze week  geen 7,50 euro, maar slechts 4,95 euro. Alleen zaterdag 8 december tussen 11.00 en 15.00 uur 4,50 euro. op=op


 

Diverse bodembedekkers zoals:
Pachysandra terminalis 'Green Sheen'
Pachysandra terminalis Green Shadow'
Waldsteinia ternata

Cotoneaster Corall beauty of Miranda
Vinca in verschillende soorten
Lavendel Hidcote. enz.

1,50 euro per stuk.
Per bak met 24 stuks voor 27,50 euro.

Siergrassen, verschillende soorten
3 halen = 2 betalen.

Viburnum tinus 'Lisa Rose' Dit is een geurende sneeuwbal en hij bloeit vanaf september tot mei en is daarmee één van de planten die het langst bloeit. Wintergroen. Geschikt voor de border of in een bloembak. We hebben al mooie planten voor 7,50 euro. Maar wilt u een super grote plant ( zie afbeelding) van 80 cm hoog en breed dan hebben we die voor 57,50 euro in plaats van 97,50 euro.

Taxus media 'Hicksii'  
Snel groeiende Taxus voor haag of solitair. Zware planten van ongeveer een meter hoog in een 20 liter pot van 22,50 euro voor 15,00 euro.

 

Taxus baccata
Nu ook grote planten.

 Super grote Prunus nu van 75,00 euro voor 37,50 euro.
= 50 % korting.

Slechts 1 plant nodig per strekkende meter.
 


Cupressocyparis leylandii, potgekweekt. 
Mooie planten om een sterke, groene haag van te maken.
100-120 cm voor 9,00 euro. ZATERDAG 8 DECEMBER TUSSEN 11.00 EN 15.00 UUR 6,75 EURO.
 

Let op:
Openingstijden in november:


Vrijdag: 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur


 

Plantenkorting 2018

Een leuke kortingsactie voor u, naast onze aanbiedingen:
( op aanbiedingen is deze extra korting dus niet van kracht)
 
Bij iedere besteding van 200 euro of meer krijgt u 10% korting
Bij iedere besteding van 500 euro of meer krijgt u
20% korting

Voorwaarden plantenkorting 2018
:
- De korting is alleen geldig bij besteding in één keer.
- Niet geldig in combinatie met aanbiedingen.
- Kortingen uitsluitend geldig op planten en bomen.
- Kortingen worden niet met terugwerkende kracht verrekend.
- (Aparte) bestellingen uitgesloten.
- Uitgezonderd zijn vaste acties, zoals bosplantsoen en bepaalde bodembedekkers.

 


Copyright ©*|2018|*. Kwekerij Weigelia B.V., voor fout geprijsde artikelen, uitverkocht, mailfouten e.d. kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.
Afmelden van deze nieuwsbrief