Hortensiatuin

Wij hebben open hortensiatuin op 12, 13, 19, 20, 26 en 27 juli 2019 (vrijdag van 9.00 - 18.00 uur & zaterdag van 9.00 - 17.00 uur). Op deze dagen is de privéhortensiatuin opengesteld voor bezoekers. In de hortensiatuin staan ruim 2000 hortensia's. Toegang is gratis.

Wij hebben tijdens de open tuin veel verschillende soorten hortensia's te koop in diverse maten. Klik hier om een groot deel van ons assortiment op onze website te bekijken.

Maart 2018 hebben we de hortensiatuin tijdens aanhoudende vorst beregend om zo de bloemknoppen te beschermen. Zie hieronder hoe de hortensiatuin er toen uit zag.


Ijs-horteniatuin

Door de late vorst, zeg maar late winter, zullen nu zeer veel bloemknoppen van o.a. Hortensia's bevriezen. Alleen door ze te beschermen kan schade worden voorkomen. In onze (privé) Hortensiatuin met zo'n 3000 hortensia's beregenen we de planten. Dit is zeer effectief als je het op de juist manier doet. Volgens het principe: als water bevriest dan komt er warmte bij vrij. Door voortdurend water te blijven sproeien wordt de temperatuur niet lager dan 0 graden. Het is een methode die we al een paar jaar met veel succes toepassen. Omdat het nu, bijna lente, de gehele dag onder het vriespunt is en het ook nog erg koud is ontstaat er al snel heel veel ijs omdat de sproeiers voortdurend aan (moeten) blijven. Door te beregenen ontstaat er tijdelijk een sprookjes landschap.