Hortensia's

Op deze pagina staat een overzicht van de (tuin)hortensia's die wij, normaal gesproken, in ons assortiment hebben. (sommige rassen kunnen uitverkocht zijn)
Nog niet alle hortensia's die wij verkopen staan op de website, als u een bepaalde hortensia zoekt kunt u ons altijd een mail sturen.

De hortensia's zijn in verschillende potmaten verkrijgbaar.

De macrophylla hortensia (boerenhortensia's) moeten niet worden gesnoeid in het voorjaar omdat dan de bloemknoppen die in de herfst zijn aangelegd ook weg zijn. De hortensia's zullen dan niet of nauwelijks bloeien. Wel kunnen in het voorjaar de uitgebloeide bloemen van vorig jaar voorzichtig worden verwijderd. De Hydrangea paniculata en de Annabel kunnen in het voorjaar wel worden gesnoeid. Ze zullen wel bloeien dit jaar.

Een roze hortensia kan blauw kleuren. De hortensia moet dan in zure grond(tuinturf) staan. Eind augustus/begin september worden de bloemknoppen voor het nieuwe jaar aangelegd. Dit is de beste tijd om kali aluin aan de planten te geven, meer hierover op onze pagina "Hoe maak je hortensia's blauw".

Hortensia's in ons assortiment

Bolhortensia

Schermhortensia

Pluimhortensia

Eikenbladhortensia

Klimhortensia

Hortensia op stam

Fluweelhortensia