Klik hier voor de bomenactie


*|MC:SUBJECT|*

Bestel nu voordelig bosplantsoen, zoals beuk, haagbeuk, liguster en els. Bij bestelling voor zaterdag 13 oktober ontvangt u een extra korting van 10% op een bos van 25 stuks.


Openingstijden:
Vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur

Bosplantsoen

De herfst is de beste tijd om bomen en struiken uit de volle grond te planten. Let op: sommige planten zijn alleen op bestelling leverbaar.

Bosplantsoen kan worden geplant vanaf 19 oktober tot ongeveer half april. Bosplantsoen kan de hele winter worden geplant tijdens niet vriezend weer. (Als het voor of na het planten vriest is niet erg).

Bestellen kan nu per mail of via ons contactformulier. Zie onze lijst hieronder waaruit u kunt bestellen.
Als u bestelt voor 13 oktober, dan krijgt u bij afhalen op vrijdag 19 of zaterdag 20 oktober een extra korting van 10% per bos van 25 stuks. Duidelijk het aantal en de hoogte vermelden. U krijgt een bevestiging terug. (Dit kan soms enige tijd duren)


Met bosplantsoen wordt bedoeld dat de planten niet met een kluit of in een pot worden geleverd, maar dat de wortels kaal zijn en dat er, meestal, 25 planten in een bos zitten. Planten zoals beuken, haagbeuk en elzen hebben geen last van een strenge winter en ook is de hergroei bij deze planten beter als op tijd wordt geplant. Bosplantsoen kan geplant worden tot half april,maar... hoe eerder geplant, hoe beter het resultaat. Wij leveren bosplantsoen vanaf vrijdag 19 oktober. 

Het bosplantsoen wat wij leveren is haast allemaal een keer verplant op de kwekerij, zeker bij beuken is dit erg belangrijk.  Bij het verplanten komen de planten verder uit elkaar te staan en wordt het wortelstelsel beter. Hierdoor krijg je sterkere planten en slaan ze beter aan als ze in de tuin worden geplant.

Voor de meeste hagen geldt: 5 planten per strekkende meter. Voor een dubbele rij 10 planten.
Voor windsingels geldt: 3 tot 7 planten per m2. Meestal wordt hier gewerkt met WIJKERS EN BLIJVERS. Als je veel planten op een m2 zet dan is het snel dicht en heb je minder onderhoud. Na enige jaren worden de WIJKERS, dit zijn meestal de snelgroeiers, er tussen uit gehaald (afgezaagd).

Hoe krijg je de mooiste haag?
Minimaal 5 planten per strekkende meter. Vaak worden 2 of meer rijen geplant. Plant dan in het verband (= om en om) Dus: 1 rij 5 planten, 2 rijen 10 planten enz per strekkende meter. De haag wordt dan dichter en kan smaller worden geknipt.Bij het planten van bosplantsoen moet u altijd rekening houden met enige uitval! Daarentegen is bosplantsoen wel 2 tot 3 keer zo goedkoop als planten die in pot zijn gekweekt en loont het dus toch. Beuken (Fagus sylvatica) worden zeer veel als bosplantsoen geleverd. Vaak worden beuk en haagbeuk (Carpinus betulus) door elkaar gehaald. Haagbeuk is een gemakkelijke plant. Beuk is een lastige plant om te verplanten. Zie hieronder bij de beuken het verschil tussen A en B kwaliteit en het verschil tussen Haagbeuk en beuk.

Bosplantsoen is over het algemeen sterk en goedkoop. Bedenk echter wel dat de hergroei altijd beter is als ook aandacht wordt geschonken aan de grond waarin wordt geplant! Planten in goede potgrond of aanplantgrond geeft altijd een beter resultaat, ook voor planten die weinig eisen stellen.

Hieronder volgt een lijst met bosplantsoen en de prijzen:

Acer campestre. Spaanse aak


60-100 cm. Per stuk 1,00 euro. Per bos van 25 stuks 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl)

De Acer campestre wordt veel gebruikt op plaatsen waar weinig wil groeien. Kan ook zeer goed tegen vervuilde lucht. 5 planten per strekkende meter. Ook wordt de Spaanse aak gebruikt voor vakbeplanting en in ' Zeeuwse hagen' Hij kan gemakkelijk hoger dan 2 meter worden, maar u kunt hem ook laag houden door te snoeien. 

Alnus glutinosa. Els.


90-120 cm. Per stuk 1,00 euro. Per bos van 25 stuks 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober  (info@weigelia.nl)

De els kan op haast elke grondsoort en kan ook zeer goed tegen nattigheid. Als u snel een goedkope, zeer sterke windbestendige haag wilt hebben dan is de els een goede oplossing. Groeit snel en kan goed worden gesnoeid. 5 planten per strekkende meter. Wordt ook gebruikt in windsingels.

Amelanchier lamarckki. Krentenboom.

50-80 cm. Per stuk 1,75 euro. Per bos van 25 stuks 37,50 euro.


Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl)

De Amelanchier bloeit met creme witte bloemen in april-mei. Zeer mooie bladverkleuring in de herfst. Wordt gebruikt in 'Zeeuwse hagen'. Wordt 2 tot 3 meter hoog. Eventueel snoeien direct na de bloei.

Berberis thunbergii 'Atropurpurea' Zuurbes


 30-50 cm. Per stuk 1,00 euro. Per bos van 25 stuks 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Deze Berberis kan zeer goed op moeilijke plaatsen worden geplant. Voor haag 5 planten per strekkende meter.
Deze Berberis wordt ook gebruikt voor vakbeplanting.
Kan ook goed worden gesnoeid. In zachte winters bladhoudend.

Betula pendula. Berk.

90-120 cm.  Per stuk 2,50 euro. Per bos van 25 stuks 37,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Deze berk stelt weinig eisen aan de grond. Wordt vaak met meerdere planten bij elkaar gezet waardoor het lijkt dat hij meerstammig is. Veel gebruikt in windsingels. Kan eventueel gesnoeid worden in augustus. (bloeden)

Carpinus betulus. HAAGBEUK.

60-90 cm 1,25 euro. Per bos van 25 stuks 27,50 euro.
100-125 cm 2,00 euro. Bos van 25 stuks 47,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Haagbeuk heeft ruw blad. De haagbeuk verliest zijn blad in de winter. De haagbeuk groeit sneller dan de beuk en is goedkoper in aanschaf. Er worden minder eisen aan de grond gesteld. Let op: haagbeuk is wat anders dan beukhaag! 

De haagbeuk is zeer geschikt om een haag van te maken. 5 planten per strekkende meter. Vaak wordt een dubbele rij geplant, u heeft dan 10 planten nodig per strekkende meter.

Cornus alba 'Sibirica'  Rode kornoelje. 


60-80 cm. Per stuk 1,25 euro. Per bos van 25 stuks 27,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

De rode kornoelje stelt weinig eisen aan z'n standplaats. Hij bloeit met witte schermen in het voorjaar en krijgt daarna blauwe bessen. Blad verkleurt in de herfst prachtig. In de winter rode takken. Wordt veel gebruikt in windsingels en op plaatsen waar het erg tocht. De hoogte is 3 meter, maar je kunt hem zeer goed snoeien, zelfs bij de grond afknippen

Cornus stolonifera 'Flaviramea' 
Gele kornoelje


60-80 cm. Per stuk 1,25 euro. Per bos van 25 stuks 27,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

De beschrijving is hetzelfde als bij de rode, alleen is de kleur wit.

Crataegus monogyna. Meidoorn.

40-60 cm. 1,00 euro per stuk. 25 voor 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

De meidoorn kan haast overal worden toegepast. Door de doornen kan het een ondoordringbare haag vormen.
Bloeit met witte bloemen in het voorjaar en krijgt daarna bessen. Wordt ook veel gebruikt in windsingels en je ziet hem veel in de 'Zeeuwse haag'.

Fagus sylvatica  Groene beuk.

Let op: Helaas gaan veel mensen niet voor kwaliteit maar kijken alleen naar de hoogte en prijs. Daarom hebben wij dit jaar naast eerste (A) kwaliteit ook goedkopere B kwaliteit in 2 maten.
Lees hieronder het verschil tussen beuk en haagbeuk en waarom bij beuken goede kwaliteit echt belangrijk is!

Het verschil tussen B kwaliteit en A kwaliteit, waarbij de planten even groot zijn is:
Bij de B Kwaliteit zijn de planten: dunner, is het wortelstelsel minder en zijn het jongere planten.  Over het algemeen zeer veel uitval na verplanten in de tuin.
Bij de A kwaliteit zijn het beuken die een keer zijn verplant waardoor ze een beter wortelstelsel hebben, ze zijn steviger en er is minder uitval.

N.B. Beuken laten zich moeilijk verplanten. Gebruik daarom altijd aanplantgrond (schimmel). U moet echter altijd rekening houden met enige uitval. Onder ongunstige gevallen kan dit veel zijn, zie de nieuwbouwwijken waar door de aannemers beuken worden geplant. (B kwaliteit)
A Kwaliteit 60-90 cm 1,50 euro per stuk. Per bos van 25 stuks 32,50 euro.
A Kwaliteit 125-150 cm 3,75 euro per stuk. Per bos van 25 stuks 85,00 euro.
A Kwaliteit 150-175 cm 5,95 euro per stuk. Per bos van 25 stuks 140,00 euro.


B Kwaliteit 60-90 cm 1,25 euro per stuk. Per bos van 25 stuks 27,50 euro.
B Kwaliteit 80-100 cm 1,50 euro per stuk. Per bos van 25 stuks 32,50 euro.


Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl). 
 
Verschil beuk en haagbeuk:

De beuk heeft glad blad. In de winter behoudt de beuk zijn blad beter dan de haagbeuk, mits hij op de juiste plaats staat. De beste tijd om beuken te planten is voor de winter.
De beuk stelt hoge eisen aan de grond. In kleigrond kan de hergroei van beuken tegenvallen. In zandgrond slaan ze beter aan. Kleigrond kunt u het beste vervangen door aanplantgrond van een goede kwaliteit. Aanplantgrond van Culvita is een potgrond die de schimmel bevat die nodig is voor een goede hergroei.
De wortels van de beuken maken een schimmel. Zonder deze schimmel is de overlevingskans nihil. (wortels van beuken NOOIT voor het planten in een emmer water dompelen, de schimmel spoelt er dan af en zit in de emmer, een slechte start dus.) 

Overigens moet bij het planten van beuken, ook als aan alles is gedacht, altijd rekening worden gehouden met uitval. UITVAL VAN 10 TOT 30 % IS HEEL NORMAAL BIJ BEUKEN. ONDER ONGUNSTIGE OMSTANDIGHEDEN KAN DE UITVAL NOG GROTER ZIJN!

Tip: Als u een haag van beuken wilt planten dan kunt u er ook voor kiezen om een dubbele rij, in verband, te planten. U heeft dan niet 5 maar 10 planten nodig per strekkende meter. Als er dan planten uitvallen dan is het meestal niet nodig om in te boeten omdat er nog genoeg overblijven.

Fagus sylvatica 'Atropunicea'  Rode beuk. 

60-90 cm 2,75 euro. Per bos van 25 stuks 61,75 euro.
120-150 cm 6,75 euro. Per bos van 25 stuks 147,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Rode beuken zijn in aanschaf altijd duurder dan groene beuken, omdat ze langzamer groeien.

Zie verder de beschrijving hierboven bij 'Fagus sylvatica'.

Forsythia 'Spectabiles' 

60-100 cm. Per stuk 2,50 euro. 25 stuks voor 47,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Zeer sterke bloeiheester. Wordt gebruikt als solitair, in plantsoenen en windsingels en hagen. Stelt weinig eisen en kan gesnoeid worden. Een heester die vroeg in het voorjaar bloeit zoals de Forsythia kunt u direct na de bloei snoeien. Bij te laat snoeien zijn er het volgende jaar weinig bloemen.

Hypophae rhamnoides-duindoorn


40-60 cm per stuk 1,50 euro. 25 voor 27,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Deze struik kan 2 meter hoog worden. Heeft mooi grijs blad. Zeer sterk. Kan goed tegen zeewind. Krijgt oranje bessen. Weinig eisend en ideaal voor droge plaatsen. Lang bladhoudend. Vlinderplant.

Ligustrum ovalifolium. Groenblijvende liguster haag.

40-60 cm.  Per stuk 1,00 euro. Per bos van 25 stuks 14,75 euro
60-80 cm  Per stuk 1,25 euro. Per bos van 25 stuks 27,50 euro
100-125 cm Per stuk 1,75 euro. Per bos van 25 stuks 39,75 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

De liguster blijft in normale winters groen. Als het blad eraf vriest dan komt dat er meestal al weer snel aan in het voorjaar. De liguster kan zeer goed worden gesnoeid, maar je kunt ook een groenblijvende haag van enkele meters hoog krijgen. Als je de liguster niet snoeit of solitair zet dan bloeit hij in juni met witte, zeer lekker ruikende bloemen.

Philadelphus 'Virginal'  - Boerenjasmijn
40-60 cm. Per stuk 1,95 euro. Per bos van 25 stuks  39,75 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Zeer sterk. Wordt gebruikt in windsingels. Kan erg goed tegen wind. Groeit langzaam, maar wordt wel 3 meter hoog. Eventueel snoeien direct na de bloei in juni.

Ribes sanguineum 'King Edward'

40-60 cm. Per stuk 2,00 euro. Per bos van 25 stuks 39,75 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Sterke plant, zet hem niet op een te vochtige plaats. Combineert goed met de Forsythia. Kan gesnoeid worden na de bloei in april. Wordt gebruikt als haag en in windsingels.

Potentilla fruticosa.

30-50 cm. Per stuk 1,25 euro. 25 voor 25,00 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Zeer sterke, laag blijvende bloeiheesters. Er zijn veel Potentilla's die alleen in pot leverbaar zijn. Deze Potentilla vormt een uitzondering en is ook als bosplantsoen verkrijgbaar. De hoogte is ongeveer 80 cm. U kunt hem het beste elk jaar in maart of april bij de grond afknippen. Hij komt dan mooi terug, en bloeit dan overdadig.

Sambucus nigra. Vlier.

40-60 cm Per stuk 1,00 euro. 25 voor 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

De vlier kan overal groeien. Hij wordt 3 tot 5 meter hoog en in september kunt u vlier bessen jam of sap maken. Hij kan tot op de grond worden weggesnoeid. Groeit snel en stelt geen eisen aan de grond.

Sambucus nigra 'Aurea'. Gele vlier.

40-60 cm Per stuk 1,00 euro. 25 voor 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

De gele vlier groeit hetzelfde als de groene vlier, alleen is het blad in de zomer iets lichter van kleur.
De vlier kan overal groeien. Hij wordt 3 tot 5 meter hoog en in september kunt u vlier bessen jam of sap maken. Hij kan tot op de grond worden weggesnoeid. Groeit snel en stelt geen eisen aan de grond.

Spiraea vanhouttei. Spierstruik. 

40-60 cm. Per stuk 1,00 euro. 25 voor 22,50 euro.

Vrijdag 19 en  zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Sterke struik. stelt weinig eisen aan de grond. Veel gebruikt in windsingels. Bloeit mei-juni. Kan worden gesnoeid direct na de bloei. Kan 2-3 meter hoog worden.

Rosa rugosa.

40-60 cm. Per stuk 1,50 euro. Per bos van 25 stuks 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Deze roos kan overal staan. De sterk geurende bloemen worden rozenbottels waar je jam van kunt maken. Veel gebruikt als, ondoordringbare, haag. Kan in het voorjaar tot de grond worden gesnoeid. Gemakkelijke plant.

Syringa vulgaris. Sering.

40-60 cm. 2,50 per stuk.  Per bos van 25 stuks 67,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Deze sering bloeit met sterk, lekker ruikende bloemen. Kan goed tegen wind. Wordt veel in windsingels toegepast, maar kan ook solitair. 2 tot 3 meter hoog. Bloeit in het voorjaar. Kan gesnoeid worden  direct na de bloei.

Viburnum opulus. Sneeuwbal.

40-60 cm Per stuk 1,00 euro. 25 voor 22,50 euro.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 10% extra korting per bos, mits u per mail bestelt voor 13 oktober (info@weigelia.nl).

Zeer sterke plant. Bloeit met witte schermen in het voorjaar en krijgt daarna rode bessen. Wordt veel gebruikt in windsingels om ook in de herfst wat kleur te hebben. Stelt weinig eisen aan de grond. Wordt 2 tot 3 meter hoog.

Overig bosplantsoen.

Afgelopen jaar hebben we diverse keren vraag gehad naar bosplantsoen wat we niet standaard in ons assortiment hebben. Het onderstaande bosplantsoen kunnen wij ook leveren mits voor 13 oktober is besteld. Dit bosplantsoen kan alleen in bossen van 10 of 25  stuks van 1 soort worden besteld en ze kosten allemaal :

10 stuks voor 12,50 euro.
25 stuks voor 22,50 euro.

TIP: als je meerdere planten bij elkaar zet heb je sneller een grote plant


LET OP: DIT ZIT NIET STANDAARD IN ONS ASSORTIMENT EN IS DUS NIET VOORRADIG ALS NIET IS BESTELD!!!!!!

Rhamnus fangula  40-60
Populus nigra 'Italica' 60-90
Corylus avellana 60-80
Prunus spinosa 40-60
 

Copyright ©*|2017|*. Kwekerij Weigelia B.V., voor fout geprijsde artikelen, uitverkocht, mailfouten e.d. kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.
Afmelden van deze nieuwsbrief
*|MC:SUBJECT|*

In deze mail onze bomenlijst volle grond. Nu bomen bestellen met extra korting, zie hieronder. De actieprijs is 10 tot 30 % lager dan de normale verkoopprijs.


Bomenlijst 2018

Bestel nu bomen extra voordelig! Bestel vóór zaterdag 13 oktober bomen!!!! De bomen zijn dan met de plantactie op 19 en 20 oktober leverbaar.

De herfst is de beste tijd om bomen en struiken uit de volle grond te planten.
Let op: sommige planten/bomen zijn alleen op bestelling leverbaar.


Let op: Na bestelling krijgt u bevestiging van uw bestelling. ( Dit kan soms iets langer duren.)
Sommige bomen zijn beperkt leverbaar, hierbij geldt wie het eerst komt.....

BOMEN
Bestel nu, zo snel mogelijk, maar uiterlijk 13 oktober, en u ontvangt de actiekorting bij ophalen op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober .

De bomen zijn vers gerooid, dus direct van de kwekerij in uw tuin.

Daarnaast hebben we een aantal bomen, pot gekweekt, die nu al in de tuin kunnen worden gezet.

De actieprijzen van de bomen zijn geldig als voor 13 oktober wordt besteld. Bestellen kan nu per mail of via ons contactformulier. Zie onze lijst hieronder waaruit u kunt bestellen. U krijgt een bevestiging terug. (Dit kan soms enige tijd duren) Let op, bij late bestelling kunnen sommige planten/bomen uitverkocht zijn!!
Staat de boom die u hebben wilt er niet bij dan kunt u prijsaanvraag doen. Doe dit dan wel zo snel mogelijk, in ieder geval voor 13 oktober. Belangrijk is dan dat u vermeldt:
Welke boom u hebben wilt. (latijnse naam om vergissing te voorkomen)
De maat van de boom en de stamhoogte
.

Hieronder volgt zo onze bomenlijst met de actieprijzen, maar eerst nog even wat handige tips op een rijtje:

- Als er bij de omschrijving bijvoorbeeld 8-10 staat, dan betekent dit de stamomtrek in cm op ongeveer 1 meter boven de grond.
- 180 cm stam betekent: De stam is 180 cm, daarboven komt de kroon. De lengte van de stam wordt gemeten boven de wortels tot aan de onderste takken.Bij sommige bomen wordt de lengte van de boom vermeld.
- Gebruik altijd goede potgrond of aanplantgrond (aan een mooie zak heb je niets, het handboek voor de bloemisterij van van Raalte zei indertijd al: koop altijd potgrond bij een te goeder naam en faam bekend staande firma!)
- Plant nooit te diep en zorg ervoor dat als het regent het water niet naar de boom kan lopen. Geef water als het droog is.
- Gebruik altijd 1 of meer boompalen en zet de boom goed vast.
Op onze website kunt u zien hoe de werkvolgorde is om een boom te planten: klik daarvoor hier.

Acer platanoides 'Globosum' - Bolesdoorn

De bolesdoorn is een sterke boom die ook behoorlijk in de wind kan staan. Wordt veel gebruikt langs oprijlanen en in tuinen op winderige plaatsen. Als de bomen 1,5 meter uit elkaar worden geplant dan kan er één geheel van worden gemaakt.

Acer platanoides 'Globosum' 10-12 enthoogte 225 cm. Actieprijs 49,75 euro.

Acer platanoides 'Globosum' 12-14 enthoogte 225 cm. Actieprijs 59,75 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Acer platanoides 'Royal Red' -
Roodbladige esdoorn

Dit is een kleinere boom, die ook goed in een pot kan. Door te snoeien, als het blad er aan zit, kun je hem dan klein houden. Geeft erg veel kleur aan de tuin.

Hoogstam 8-10 Actieprijs 37,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Alnus glutinosa 'Imperialis'

Deze zwarte els heeft mooie ingesneden, frisse bladeren zodat hij op een esdoorn lijkt. Deze boom wordt 6 meter hoog en kan zeer goed tegen vocht in de tuin. Kan eventueel goed worden gesnoeid.

De boom is 3 -4 meter hoog. Actieprijs 29,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Catalpa bignoides 'Nana' - Trompetboom


Bolcatalpa. Deze bomen krijgen een zeer dicht bladerdak. Om takbreuk te voorkomen elk jaar helemaal terugsnoeien.
150 cm stam 8-10 Actieprijs 19,75 euro.
200 cm stam 8-10 Actieprijs 27,50 euro.
180 cm stam 8-10 Actieprijs 37,50 euro.
225 cm stam 8-10 Actieprijs 47,50 euro.


De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Robinia 'Umbriculifera' - Bolacacia

De bolacacia moet geplant worden op goed doorlatende grond. Eind maart/begin april terugsnoeien tot 10 cm. Je zult ervan verbaast staan hoe hard hij dan gaat groeien, vormt vanzelf een bol. Gebruik een zak potgrond + boompaal bij het planten.
Mooie boom voor de grote en de kleine tuin.

180 cm 10-12 Actieprijs 37,50 euro.
200 cm stam, 8-10 Actieprijs 37,50 euro.
225 cm stam, 10-12 Actieprijs 39,75 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Prunus eminens 'Globosum' -
Bolprunus of Bolkers

Mooie bolboom met donkergroenblad. Zeer veel fijne takken die in de winter als het blad eraf is ook nog het gevoel geven van: er staat een boom in de tuin. Deze boom groeit niet zo snel en houdt niet van natte voeten. De bol vormt zich vanzelf. Erg mooi met een paar bij elkaar of als solitair. Hij bloeit met kleine witte bloemen in april en is dan is het meteen lente. Het blad komt er dan direct aan en blijft lang aan de boom zitten.
150 cm stam, 6-8. Actieprijs 22,50 euro.
180 cm stam, 10-12. Actieprijs 35,00 euro.
200 cm stam 10-12 Actieprijs 37,50 euro.
220 cm stam 10-12 Actieprijs 39,50 euro.
250 cm stam 12-14 Actieprijs 49,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Crataegus 'Paul's Scarlet' -
Rode meidoorn

De meidoorn die in bosplantsoen voorkomt is de witte meidoorn. De Paul's Scarlet is de rode meidoorn en is geënt op de witte meidoorn. Struiken van de rode meidoorn zijn daarom duurder dan de witte struiken.

We hebben hem als struik. Actieprijs 9,75 euro.
Als boom hebben we hoogstambomen 10-12 . Actieprijs 37,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Prunus 'Amanogawa'

Prunus Amanogawa blijft smal. Geschikt voor kleine en grote tuinen.

225 cm stam 10-12 . Actieprijs 37,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Prunus 'Kanzan'

Prunus

Prunus 'Kanzan' geeft zeer veel bloemen en is erg sterk. Als deze boom bloeit dan is het voorjaar echt begonnen. Geschikt voor de grotere tuin.

225 cm stam 10-12 . Actieprijs 37,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Prunus 'Kiku Shidara'
Treurprunus.

Bloeit erg rijk.

225 cm stam 10-12 . Actieprijs 37,50 euro.
De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Malus 'Red Sentinel'

Deze sierappel bloeit zeer rijk en is bovendien een goede bestuiver voor veel andere appelrassen. Na de bloei in april/mei komen er appeltjes aan die wel tot februari aan de boom kunnen hangen. Deze appeltjes kun je ook gewoon eten.

Maat 8-10. 27,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Malus 'Evereste'

Deze sierappel bloeit zeer rijk met witte bloemen, en is ook een goede bestuiver voor veel andere appelrassen. Na de bloei in april/mei komen er appeltjes aan die wel tot februari aan de boom kunnen hangen.

Maat 8-10 Actieprijs 27,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Prunus autumnalis 'Rosea'

Deze Prunus begint in de herfst te bloeien met licht roze bloemen. De bloei gaat door tot het voorjaar. Tijdens strenge vorst minder bloemen, wordt het weer warmer dan bloeit hij weer verder.

Maat 8-10, stamhoogte 225 cm Actieprijs 27,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Carpinus betulus - Leihaagbeuk

Dit is, naast de lindeboom, een van de beste leibomen. Veel voordelen zoals vroeg in het blad en laat weer uit het blad. Als je ze 150 cm uit elkaar zet dan komen de bamboerekken tegen elkaar aan en is het meteen een geheel. Iemand die creatief is kan er ook 'blokken' van maken' en het is ook heel eenvoudig om er etages boven te maken. Je koopt ze met 4 etages. De bomen op de foto hebben inmiddels 9 etages.

Bovenstaande bomen staan nauwelijks een meter uit elkaar en zijn een lust voor het oog.

Carpinus betulus 12-14, onderste takken op 170 cm Actieprijs 97,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Carpinus betulus - Dakhaagbeuk

Dak haagbeuk kost. Actieprijs 97,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Beuken

Op bovenstaande foto zie je beuken bomen. Beuken kunnen oud en groot worden, ze zijn ook goed te snoeien. Deze grote beuken zijn dezelfde als die van de haag. De stam van een beuk moet ALTIJD BEDEKT zijn. Zodra de stam teveel zon krijgt gaat het mis, dat kan natuurlijk wel een paar jaar duren. De stammen van bovenstaande bomen zijn ingewikkeld in jute als bescherming tegen de zon. Als u een leiboom wilt hebben van een beuk dan moet er dus ook jute om de stam. Daarom kunt u beter kiezen voor een Haagbeuk die deze problemen niet heeft.

Beuken

Natuurlijk kun je ook de stam beschermen met witte kalk. In zuidelijke landen zie je dit veel bij bomen die last kunnen hebben van zonnebrand.

Op verzoek hebben we een aantal mooie leibeuken met een stam van 50 cm, deze hebben natuurlijk de minste last van zonnebrand, van actieprijs 115,00 euro.

De actieprijs is geldig als u voor 13 oktober bestelt.

Zuilbeuken van 3-4 meter hoog.

Slanke, rechtopgaande beuken. Zeer geschikt als solitair, laanboom of om een boog van te maken. Door slanke groei zeer geschikt voor kleine tuinen.

Fagus sylvatica 'Dawijck'

Groen blad. Mooie herftskleur.

Fagus sylvatica 'Dawijck Gold'

Geel blad

Fagus sylvatica 'Red Obelisk'

Rood blad.

Fagus sylvatica 'Asplenifolia'

Een varenbeuk. Deze beuk heeft ingesneden bladeren. Goudgele kleur in de herfst. Compacte groei.

Actieprijs 35,00 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Prunus laurocerasus als leiboom

Prunus laurocerasus 'Caucasica', leiboom 180 cm stam 10-12, lei rek 150x120 cm. actieprijs 147,50 euro.

Prunus laurocerasus 'Caucasica', leiboom 12-14, 180 cm stam lei rek 150x120 of 150x150 cm. actieprijs 197,50 euro.

200 cm stam, lei rek 150x120 cm. actieprijs 225,00 euro

NB. Bij alle groenblijvende leibomen is er kans op schade in de winter.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

LEILIQUIDAMBAR
Amberboom

Vreemd genoeg zie je de Amberboom, wat toch een sterke boom is, in Noord-Holland nog steeds niet zo vaak. Blad verkleurt in de herfst met oranje, rode, paarse en gele tinten. Zowel de bomen als de dakbomen zijn geschikt voor grote en kleine tuinen

Dak amberboom met draadkluit Actieprijs 157,50 euro.
Lei amberboom met draadkluit Actieprijs 157,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

LEILIQUIDAMBAR
Amberboom

De Liquidambar styracyflua als hoogstamboom , maat 8-10 Actieprijs 59,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Platanus acerifolia - Dakplataan

Deze dakboom is met stip favoriet. Groeit snel en is gemakkelijk te snoeien. Zacht hout en het maakt ook niet zoveel uit wanneer je het doet. Dak zit op 240 cm.

10-12 87,50 euro. Actieprijs 67,50 euro.

18-20 197,50 euro. Actieprijs 157,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Leilinde Tilia pallida of koningslinde.

Dit is de meest voorkomende leilinde soort. Zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Sterke boom, waarschijnlijk ook de eerste bomen waar ze leibomen van maakten. Kan gemakkelijk 100 jaar oud worden.

100 cm 8-10 Actieprijs 37,50 euro.

120 cm 8-10 Actieprijs 37,50 euro.

150 cm 8-10 Actieprijs 57,50 euro.

180 cm 10-12 Actieprijs 77,50 euro.

200 cm 10-12 Actieprijs 87,50 euro.

225 cm 12-14 Actieprijs 97,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Acer Campestre leiboom

Zeer mooie leiboom. Kan goed tegen luchtvervuiling en stelt weinig eisen aan de grond. Prachtige gele verkleuring van de bladeren in de herfst.

Maat 12-14 170 cm stam Actieprijs 97,50 euro.
Maat 18-20 170 cm stam 197,50 euro. Actieprijs 167,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Salix alba - Wilg

Wilgen geschikt om te knotten. Knotwilgen kunt u het beste ´rommelig´planten. Deze bomen zijn al geknot en al meerdere jaren oud

Actieprijs 37,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Laburnum watererii 'Vossi' -
Gouden Regen

De Vossi is de meest voorkomende gouden regen. De bloemtrossen van deze gouden regen zijn zeer groot.

Deze boom wordt niet met kale wortel geleverd maar met een kluit.

10-12 Actieprijs 67,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Amelanchier arborea ´Robin Hill´ Krentenboom

De krentenboom is er als bosplantsoen, maar er zijn ook hele leuke boompjes van die 3 tot 4 meter hoog worden. De Robin Hill is een boompje wat prima geschikt is voor de kleinere tuin. Kan goed tegen wind. Prachtige herfstkleur.

Hoogstam 6-8 Actieprijs 27,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Pyrus 'Chanticleer' - Sierpeer

Deze sierpeer wordt veel aangeplant vanwege zijn glimmende bladeren. Hij bloeit in april met witte bloemen.

Verkrijgbaar als boom en als leiboom.

Boom 10-12 Actieprijs 47,50 euro.

Leiboom 10-12, Actieprijs 67,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Pyrus salicyfolia 'Pendula'- Sierpeer

Deze sierpeer wordt veel aangeplant vanwege zijn glimmende bladeren. Hij bloeit in april met witte bloemen.

Verkrijgbaar als boom en als leiboom.

Boom 10-12 Actieprijs 47,50 euro.

Leiboom 10-12, Actieprijs 67,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Betula utilis jacquemontii - witte berk

Groeit op natte en droge grondsoorten. Vaak worden meerdere berken in een plantgat gedaan waardoor hij meerstammig lijkt. Wordt 6-10 meter hoog.

6-8 geveerde boom. Actieprijs 27,50 euro.

De actieprijzen zijn alleen geldig als u voor 13 oktober bestelt! (info@weigelia.nl)

Copyright ©*|2017|*. Kwekerij Weigelia B.V., voor fout geprijsde artikelen, uitverkocht, mailfouten e.d. kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.
Afmelden van deze nieuwsbrief