Bomen

Bomen verkopen wij in allerlei maten, voor de grote en de kleine tuin. Hieronder een overzicht van veel bomen die wij verkopen.
Let op: sommige planten/bomen zijn alleen op bestelling leverbaar. 

Staat de boom waar u naar op zoek bent hier niet tussen, dan kunt u altijd prijsopgave doen. Belangrijk is dan dat u vermeldt:
- Welke boom u wilt hebben (Latijnse naam om vergissing te voorkomen).
- De maat van de boom en de stamhoogte.

Hier nog even wat handige tips op een rijtje:
- Als er bij de omschrijving bijvoorbeeld 8-10 staat, dan betekent dit de stamomtrek in cm op ongeveer 1 meter boven de grond.
- 180 cm stam betekent: De stam is 180 cm, daarboven komt de kroon. De lengte van de stam wordt gemeten boven de wortels tot aan de onderste takken.Bij sommige bomen wordt de lengte van de boom vermeld.
- Gebruik altijd goede potgrond (aan een mooie zak heb je niets, het handboek voor de bloemisterij van van Raalte zei indertijd al: koop altijd potgrond bij een te goeder naam en faam bekend staande firma!) 
- Plant nooit te diep en zorg ervoor dat als het regent het water niet naar de boom kan lopen. Geef water als het droog is. 
- Gebruik altijd 1 of meer boompalen en zet de boom goed vast.
Op onze website kunt u zien hoe de werkvolgorde is om een boom te planten: klik daarvoor hier.

Algemene bomen in ons assortiment

Acer platanoides 'Royal Red'

Acer platanoides 'Royal Red'

Grote, purperrode bladeren. Lijkt veel op de Acer 'Crimson King'. Het is een sterke boom en geeft veel kleur in de tuin.
Kan wel 10 meter hoog worden, maar kan ook goed laag worden gehouden. Kan als bolboom worden gesnoeid. 
Kan, potgekweekt, het hele jaar door worden geplant. Gebruik potgrond en een boompaal bij het planten. 
Kan met snoeien ook als kuipplant. Geschikt voor de kleine en grote tuin.

Alnus glutinosa 'Imperialis'

Alnus glutinosa 'Imperialis'

Deze zwarte els heeft mooie ingesneden, frisse bladeren zodat hij op een esdoorn lijkt. Deze boom wordt 6 meter hoog en kan zeer goed tegen vocht in de tuin. Kan eventueel goed worden gesnoeid.

Betula utilis jacquemontii 'Doorenbos'

Betula utilis jacquemontii 'Doorenbos'

 Groeit op natte en droge grondsoorten. Vaak worden meerdere berken in een plantgat gedaan waardoor hij meerstammig lijkt. Wordt 6-10 meter hoog.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba

Bladverliezende conifeer. De naalden zijn aan vergroeid zadat het lijkt dat het bladeren zijn. Zeer sterke boom. Kan goed gesnoeid worden. Geschikt voor de grote en kleine tuin. Prachtige herfstkleur. Gebruik potgrond bij het planten.

Gleditsia 'Sunburst'

Gleditsia 'Sunburst'

Deze opvallende boom heeft gele bladeren. Bloeit in juni en juli met witte bloemen. Combineert erg goed met een boom met rood blad. Kan hoog worden, maar is goed te snoeien.

Juglans regia

Juglans regia

Walnoot of Okkernoot. Deze walnoot wordt 30 meter hoog. De bladeren hebben een aangename geur.  Vroeger stond bij haast elke boerderij deze walnoot omdat deze geur vliegen verjaagt. Kan, als je geduldig bent, na verloop van tijd zeer veel walnoten opleveren.

Laburnum watereri 'Vossii'

Laburnum watereri 'Vossii'

De Vossi is de meest voorkomende gouden regen. De bloemtrossen van deze gouden regen zijn zeer groot. Bloeit in mei. Gebruik een boompaal en potgrond bij het planten. Hoort bij de kleinere bomen.

Deze boom wordt niet met kale wortel geleverd maar met een kluit.

Larix 'Stiff weeper'

Larix 'Stiff weeper'

Deze treurlariks  heeft grijze naalden. Is bladverliezend. Loopt prachtig uit in het voorjaar, Sterk. Planten met tuinturf. Stamhoogte is 130 cm.

Lindeboom

Lindeboom

Zeer geschikt voor kleinere tuinen. Sterke boom, waarschijnlijk ook de eerste bomen waar ze leibomen van maakten. Kan gemakkelijk 100 jaar oud worden. 

Liquidambar styracyflua

Liquidambar styracyflua

Sterke boom. Voorjaar en zomer groen blad, komt eind april in blad. Prachtige herfstkleur: oranje, rode, paarse en gele tinten. Decoratieve stam. Geschikt voor grote en kleine tuinen. Goed te snoeien. Gebruik een zak potgrond en een boompaal. 

Liquidambar styracyflua 'Whorplesdon'

Liquidambar styracyflua 'Whorplesdon'

Deze boom heeft iets fijner blad dan de Liquidambar styracyflua. Kleurt ook mooi rood in de herfst.

Liriodendron tulipiferum

Liriodendron tulipiferum

De tulpenboom wordt vaak verward met de magnolia. De tulpenboom dankt zijn naam aan zijn blad wat lijkt op een tulp. Als u een tulpenboom in uw tuin heeft dan heeft u echt iets aparts! Bloeit mei/juni (op latere leeftijd). 

Mespilus germanica

Mespilus germanica

De Mispel bloeit met grote witte bloemen begin mei. De vruchten kun je eten. Wel wachten tot ze een beetje beurs worden. Vandaar dat wordt gezegd: Zo rot als een mispel. Je kunt ze dus pas eten als ze beginnen te rotten. Schijnt lekker te zijn. Wordt vaak aan drank toegevoegd.

Metasequoia glyptostoboides

Metasequoia glyptostoboides

Lijkt op een moerascypres. Smalle groei. Is een bladverliezende conifeer. Is 60 jaar geleden uit China ingevoerd. Sterke boom. Ook grote sierwaarde in de winter.

Salix alba

Salix alba

Wilgen geschikt om te knotten. Knotwilgen kunt u het beste ´rommelig´planten. U kunt de bomen zelf op de gewenste hoogte knotten. Wilgen kunnen prima op natte grond en doen het aan de slootkant natuurlijk erg goed.

Sorbus aria 'Magnifica'

Sorbus aria 'Magnifica'

Een lijsterbes is een langzaam groeiende boom met een kegelvormige kroon. Kan goed verharding verdragen en is hierdoor zeer geschikt als laan- en straatboom. Witte bloemen en oranjerode vruchten. Stelt weinig eisen aan de grond.