Bomen

Bomen verkopen wij in allerlei maten, voor de grote en de kleine tuin. Hieronder een overzicht van veel bomen die wij verkopen.
Let op: sommige planten/bomen zijn alleen op bestelling leverbaar. 

Staat de boom waar u naar op zoek bent hier niet tussen, dan kunt u altijd prijsopgave doen. Belangrijk is dan dat u vermeldt:
Welke boom u hebben wilt (Latijnse naam om vergissing te voorkomen).
De maat van de boom en de stamhoogte.

Hier nog even wat handige tips op een rijtje:
- Als er bij de omschrijving bijvoorbeeld 8-10 staat, dan betekent dit de stamomtrek in cm op ongeveer 1 meter boven de grond.
- 180 cm stam betekent: De stam is 180 cm, daarboven komt de kroon. De lengte van de stam wordt gemeten boven de wortels tot aan de onderste takken.Bij sommige bomen wordt de lengte van de boom vermeld.
- Gebruik altijd goede potgrond (aan een mooie zak heb je niets, het handboek voor de bloemisterij van van Raalte zei indertijd al: koop altijd potgrond bij een te goeder naam en faam bekend staande firma!) 
- Plant nooit te diep en zorg ervoor dat als het regent het water niet naar de boom kan lopen. Geef water als het droog is. 
- Gebruik altijd 1 of meer boompalen en zet de boom goed vast.
Op onze website kunt u zien hoe de werkvolgorde is om een boom te planten: klik daarvoor hier.

Algemene bomen in ons assortiment

Acer platanoides 'Royal Red'

Acer platanoides 'Royal Red'

Grote, purperrode bladeren. Lijkt veel op de Acer 'Crimson King'. Het is een sterke boom en geeft veel kleur in de tuin.
Kan wel 10 meter hoog worden, maar kan ook goed laag worden gehouden. Kan als bolboom worden gesnoeid. 
Kan, potgekweekt, het hele jaar door worden geplant. Gebruik potgrond en een boompaal bij het planten. 
Kan met snoeien ook als kuipplant. Geschikt voor de kleine en grote tuin.

Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Open, smalle ovale kroon. Overdaad aan witte bloemen in april. Rode vruchten. Prachtige herfstkleur. Kan goed tegen (zee)wind. Hoogte: 5-8 meter. Kan op elke grondsoort, niet te nat.

Betula pendula 'Youngii' - Treurberk

Betula pendula 'Youngii' - Treurberk

Prachtige treurberk. Erg sterk, doet het eigenlijk op alle soorten grond. Prachtig bij vijvers of over de slootkant. Gebruik bij het planten potgrond.

Betula utilis jacquemontii 'Doorenbos'

Betula utilis jacquemontii 'Doorenbos'

 Groeit op natte en droge grondsoorten. Vaak worden meerdere berken in een plantgat gedaan waardoor hij meerstammig lijkt. Wordt 6-10 meter hoog.

Crataegus 'Paul's Scarlet'

Crataegus 'Paul's Scarlet'

De Paul's Scarlet is de rode meidoorn en is geent op de witte meidoorn. Struiken van de rode meidoorn zijn daarom duurder dan de witte struiken.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba

Bladverliezende conifeer. De naalden zijn aan vergroeid zadat het lijkt dat het bladeren zijn. Zeer sterke boom. Kan goed gesnoeid worden. Geschikt voor de grote en kleine tuin. Prachtige herfstkleur. Gebruik potgrond bij het planten.

Laburnum watereri 'Vossii'

Laburnum watereri 'Vossii'

De Vossi is de meest voorkomende gouden regen. De bloemtrossen van deze gouden regen zijn zeer groot. Bloeit in mei. Gebruik een boompaal en potgrond bij het planten. Hoort bij de kleinere bomen.

Deze boom wordt niet met kale wortel geleverd maar met een kluit.

Larix 'Stiff weeper'

Larix 'Stiff weeper'

Deze treurlariks  heeft grijze naalden. Is bladverliezend. Loopt prachtig uit in het voorjaar, Sterk. Planten met tuinturf. Stamhoogte is 130 cm.

Lindeboom

Lindeboom

Zeer geschikt voor kleinere tuinen. Sterke boom, waarschijnlijk ook de eerste bomen waar ze leibomen van maakten. Kan gemakkelijk 100 jaar oud worden. 

Liquidambar styracyflua

Liquidambar styracyflua

Sterke boom. Voorjaar en zomer groen blad, komt eind april in blad. Prachtige herfstkleur: oranje, rode, paarse en gele tinten. Decoratieve stam. Geschikt voor grote en kleine tuinen. Goed te snoeien. Gebruik een zak potgrond en een boompaal. 

Liriodendron tulipiferum

Liriodendron tulipiferum

De tulpenboom wordt vaak verward met de magnolia. De tulpenboom dankt zijn naam aan zijn blad wat lijkt op een tulp. Als u een tulpenboom in uw tuin heeft dan heeft u echt iets aparts! Bloeit mei/juni (op latere leeftijd). 

Magnolia Kobus

Magnolia Kobus

Kleine boom. Doet het ook goed op kleigrond. Witte bloemen. Bloeit vroeg. Gebruik potgrond bij het planten.

Magnolia loebneri 'Leonard Messel'

Magnolia loebneri 'Leonard Messel'

Kleinbloemig, lichtroze bloemen, van binnen wit. 2 -3 meter. Bloeit in april-mei. Gebruik potgrond bij het planten.

Malus 'Butterball'

Malus 'Butterball'

Bloeit in het voorjaar. Rijkvruchtende sierappel. De vruchtkleur is geel. De vruchtperiode is september - oktober. Gebruik potgrond + boompaal.

Malus 'Coralcole' - Sierappel

Malus 'Coralcole' - Sierappel

Deze sierappel bloeit met dubbele roze bloemen. In de herfst sierappeltjes. Klein sierboompje. Goede bestuiver voor appelbomen. Planten in potgrond.

Malus 'Evereste'

Malus 'Evereste'

Deze Malus heeft afhangende takken. Is zeer geschikt voor de kleine tuin. In de herfst/winter vol met appeltjes. Is ook uitstekend geschikt als bestuiver voor de meeste appelrassen. Gebruik een zak potgrond + een boompaal.

Malus 'Red Sentinel'

Malus 'Red Sentinel'

Bloeit in april - mei. Appeltjes, helderrood, kunnen tot in het voorjaar aan de boom hangen.. Geschikt voor alle soorten tuinen. Gebruik een zak potgrond + een boompaal.

Metasequoia glyptostoboides

Metasequoia glyptostoboides

Lijkt op een moerascypres. Smalle groei. Is een bladverliezende conifeer. Is 60 jaar geleden uit China ingevoerd. Sterke boom. Ook grote sierwaarde in de winter.

Prunus cerasifera 'Nigra'

Prunus cerasifera 'Nigra'

Prachtige, roodbladige Prunus. Wordt een kleine  boom. Bloeit al in februari/maart. Laat pas laat in de herfst zijn blad vallen. Geeft vaak op oudere leeftijd gele pruimen.  Gebruik bij het planten een zak potgrond + een boompaal.

Prunus serrulata 'Amanogawa'

Prunus serrulata 'Amanogawa'

Groenblijvende prunus. Smalle groeiwijze. Bloeit in april / mei. Zeer geschikt voor kleine tuinen. Regelmatig bemesten met koemestkorrels.

Prunus serrulata 'Kanzan'

Prunus serrulata 'Kanzan'

Prachtige sierkers met grote roze bloemen. Bloeit erg rijk in april. De boom wordt ongeveer 5 meter hoog.

Prunus serrulata 'Kiku-shidare'

Prunus serrulata 'Kiku-shidare'

Treurprunus met grote roze bloemen in april/mei. Doet het prachtig aan de slootkant. Gebruik potgrond bij het planten.

Prunus subhirtella 'Autumnalis' (Japanse sierkers)

Prunus subhirtella 'Autumnalis' (Japanse sierkers)

Winterbloeiende, Japanse sierkers. Deze sierkers bloeit vanaf oktober t/m april met witte bloemen. In de herfst mooi oranjerood bladverkleuring. Zeer geschikt voor kleine en grote tuinen.

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

Deze boom heeft mooie groen-glanzende bladeren. Bloeit al in maart met witte bloemen. Kan solitair geplant of als leiboom. Gebruik een zak potgrond + een boompaal bij het planten.

Pyrus salicifolia 'Pendula'

Pyrus salicifolia 'Pendula'

Sierpeer met hangende takken. Grijs blad. Erg decoratief.
Gebruik potgrond + een boompaal bij het planten. 

Salix alba

Salix alba

Wilgen geschikt om te knotten. Knotwilgen kunt u het beste ´rommelig´planten. U kunt de bomen zelf op de gewenste hoogte knotten. Wilgen kunnen prima op natte grond en doen het aan de slootkant natuurlijk erg goed.

Sorbus aria 'Magnifica'

Sorbus aria 'Magnifica'

Een lijsterbes is een langzaam groeiende boom met een kegelvormige kroon. Kan goed verharding verdragen en is hierdoor zeer geschikt als laan- en straatboom. Witte bloemen en oranjerode vruchten. Stelt weinig eisen aan de grond.