Blauwe bessen

Blauwe bessen (Vaccinium corymbosum) zijn veredelde bosbessen. Ze zijn groter dan de bosbes en de planten dragen meer vruchten. Het lijken soms wel trossen met druiven. Je kunt blauwe bessen heel goed invriezen en door de anti-oxidanten in de bessen zijn ze ook nog eens supergezond!

Blauwe bosbessen houden van zure grond en de grond  moet lekker vochtig zijn. Wel uitkijken dat ze niet te nat staan. Gebruik pure tuinturf tijdens het planten, niet mengen met de bestaande grond. Tuinturf is zuur en houdt ook goed vocht vast. Gebruik minimaal 1 zak per plant. Hoe meer, hoe beter de plant het doet, ook in de toekomst.

TIP: Zet blauwe bessen niet in de grond, maar gebruik een grote kuip (zodat de grond altijd 'zuur' is) en zet er 3 verschillende rassen in. De bessen worden door de kruisbestuiving groter, ze smaken dan nog beter en er komen meer bessen aan de plant.

 

Hieronder een overzicht van de blauwe bessen. Let op: Ons aanbod veranderd door het jaar heen, dus het kan zijn dat een aantal rassen op sommige momenten niet leverbaar zijn. Kom gerust eens langs

kersen aan de boomkersen aan de boomonrijpen kersen

Blauwe bessenstruiken in ons assortiment

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: Too few arguments to function producten_eenvoudig(), 1 passed in /www/blauwe-bessen/index.php on line 24 and exactly 2 expected in /www/include/functies.php:225 Stack trace: #0 /www/blauwe-bessen/index.php(24): producten_eenvoudig('blauwe bes') #1 {main} thrown in /www/include/functies.php on line 225