Beukenhaag

Groene beuk (Fagus sylvatica)

Fagus sylvatica - Beukenhaag

De beuk heeft glad blad. In de winter behoudt de beuk zijn blad beter dan de haagbeuk, mits hij op de juiste plaats staat. De beste tijd om beuken te planten is voor de winter. De beuk stelt hoge eisen aan de grond. In kleigrond kan de hergroei van beuken tegenvallen. In zandgrond slaan ze beter aan. Daarom bij voorkeur kleigrond vervangen door potgrond van een goede kwaliteit.


De wortels van de beuken maken een schimmel. Zonder deze schimmel is de overlevingskans nihil (daarom de wortels van beuken NOOIT voor het planten in een emmer water dompelen, de schimmel spoelt er dan af en zit in de emmer, een slechte start dus).
Dus heeft u kleigrond meng deze met tuinturf of potgrond of vervang de klei voor potgrond. Wij verkopen aanplantgrond, dit is potgrond waar deze schimmel in is verwerkt. Als de beuken eenmaal aangeslagen zijn, dit is pas goed te zien na 2 jaar, dan doen ze het ook prima in kleigrond. Geef natuurlijk wel altijd water in droge periodes.

 

Beuken worden zeer veel als bosplantsoen geleverd. Vaak worden beuk en haagbeuk door elkaar gehaald. Haagbeuk is een gemakkelijke plant. Beuk is een lastige plant om te verplanten. Ook bij beuken die in pot zijn gekweekt kunnen nog na 2 jaar planten uitvallen.

 

UITVAL VAN 10 TOT 30 % IS HEEL NORMAAL BIJ BEUKEN. ONDER ONGUNSTIGE OMSTANDIGHEDEN KAN DE UITVAL NOG GROTER ZIJN!