Keuze uit ruim 60 appelrassen. Oude en nieuwere rassen. Elstar, Jonagold, James Grieve.
We hebben de (meeste) bomen in:
Hoogstam: dit bektekent een kale stam, kroon begint op ongeveer 180 cm.
Halfstam: dit betekent een kale stam, kroon begint op ongeveer 120 cm.
Laagstam/struik: vertakking begint vanaf de grond.
Zie hieronder de appelrassen die wij hebben. Klik hier voor meer informatie over het planten van de boom.
Let op: het kan zijn dat er een ras in uitverkocht. Staat het appelras waar u naar opzoekt bent hier niet tussen, stuur ons dan een mailtje.
Appelbomen in ons assortiment
- NIEUW - Karneval
Gekleurde appel: geel en rood in strepen.
Alkmene
Oranjerode handappel. sappig en stevig. Smaak lijkt op die van Cox. Kan ook worden gebruikt voor gebak. Bestuiving nodig.
Alkmene Cevaal
Goede handappel, een mutant van Alkmene. Geschikt voor appelmoes. Heeft bestuiving nodig.
Ananas Reinette
Deze handappel heeft een lekkere ananassmaak. Ook als kookappel te gebruiken.
Apistar
Stervormige appels. Zoete appel. Kleur van de vrucht is geel-rood.
Beauty of Bath
Kleine rode appeltjes met zachtzure smaak. Handappel of te gebruikt als dessertappel. Rijp in augustus.
Benoni
Oude handappel. Gedeeltelijk zelfbestuivend.
Bramley's Seedling
Stevige, grote groene appel. Één appel kan meer dan 500 gram wegen. Goede moes-, sap- en gebaksappel!
Cox
Een bekende appel. Geschikt voor verschillende doeleinden: als handappel, voor sap of gebak. Goede bestuiver voor zeer veel appelbomen.
Delcorf
Knapperige, sappige rode handappel.
Discovery
Kleine handappel, zachtzuur van smaak.
Dubbele bellefleur
Groene, middelgrote tot grote hand- en moesappel. Zachtzurig.
Ecolette
Zachtzure appel, vooral te gebruiken als moesappel. Goed te bewaren.
Elstar
Zeer goede en bekende handappel. Sappig en stevig, zoet vruchtvlees. Zelfbestuiver. Deze appel kan ook voor salades en gebak worden gebruikt.
Eysdener Klumpke
Middelgrote, groenrode appel. Hand- en dessertappel. Zoet. Oogsten in oktober.
Fiesta
Kleine rode handappel. Zoete smaak. Oogsten in september. Zelfbestuiver.
Freiherr von Berleps
Groengele dessertappel, bevalt veel vitamine C. Sappig en fris!
Gala
Ronde, stevig rode appel.
Glorie van Holland
Lichtgroene, zeer sappige handappel. Zachtzuur.
Gloster
Friszure, rode hand-, moes- en sapappel. Oogsten in oktober. Te bewaren t/m februari. Half zelfbestuivend.
Golden Delicious
Zachtzure handappel. Eventueel voor sap en moes te gebruiken.
Golden Pearmain
Middelgrote, oranjerode appel. Te bewaren tot en met februari. Zoet, vast en knapperige vruchtvlees. Handappel, maar ook geschikt voor sap of moes.
Goudreinet - Schone van Boskoop
Grote vrucht met groengele schil. Het vruchtvlees is stevig en friszuur. De Goudreinet is de bekendste appel die wordt gebruikt in appeltaarten. Oogsten in september. Te bewaren tot maart.
Goudreinet: Rode Boskoop
Grote vrucht met groenrode schil. Het vruchtvlees is stevig en friszuur. De Goudreinet is de bekendste appel die wordt gebruikt in appeltaarten.
Granny Smith
Geelgroene hand-, moes- en sapappel. Stevig en sappig, zuur vruchtvlees.
Greensleeves
Lekkere zoete handappel.
Groninger Kroon
Matig grote, groenrode handappel. Ook geschikt voor sap en moes. Zoetzuur. Bevat veel vitamine C.
Howgate Wonder
Één van de grootste moesappels. Stevig en sappig. Zuur. Goede moesappel, voor gebak en sap. Gedeeltelijk zelfbestuivend.
Idared
Goede hand- en moesappel. Middelgrote rood met gele appel. Oogsten in oktober.
Ingrid Marie
Sappige, friszure handappel. Groene appel met donkerrode blos. Deze appel is evt. ook voor moes te gebruiken. Oogsten vanaf half september - oktober.
Jacob Fisher
Sappige, zachtzure hand- en/of kookappel. Oogsten in september. Een grote appel.
Jacques Lebel
Grote zuurzoete en sappige appel. Goed als hand-, moes en sapappel. Ook te goed te drogen!
James Grieve
Redelijk grote appel. Zacht en sappig vruchtvlees. Goede handappel. Ook zeer geschikt voor de moes en sap. Oogsten in september.
Jan Steen
Zoetzure rode appel die als hand-, moes- en sapappel gebruikt kan worden. Goed te bewaren. Ookgsten in oktober-november. Zelfbestuiver.
Jasappel
Een oude, zoete stoofappel. Ook te gebruiken als handappel. Goed te bewaren.
Jonagold
Grote handappel, die ook al moes en sap appel gebruikt kan worden. Geelwit sappig en stevig vruchtvlees. Deze appel kan bewaard worden t/m januari.
Jonagored
Grote rode appel. Zoet, soms wat friszure, sappige appel. Mutant van de Jonagold. Geschikt als hand en moesappel. Kan lang worden bewaard.
Joseph Mush
Gorte, brede appel. Vast, sappig en zoetzuur vruchtvlees. Oogsten in september. T/m november te gebruiken als handappel. Daarna beter geschikt als stoofappel.
Karmijn de Sonnaville
Grote, gele appel. Een erg goede handappel. Ook geschikt als moes en sap appel. Oogsten half sept - half oktober. Stevig en sappig vruchtvlees.
Katja
Middelgrote rode appel. Heerlijke zoet en fris. Goede handappel, onze favoriet van 2016!
Laxton Superbe
Middelgrote appel. Gelig vruchtvlees, zoetzuur, sappig en vast. Goede handappel, maar ook geschikt voor de moes en sap. Oogsten in oktober. Lang te bewaren: tot februari!
Lemoenappel
Hand- en moesappel. Friszuur vruchtvlees. Saprijk. Zelfbestuiver.
Lombarts calville
Goed hand-, moes- en sapappel. Zacht, sappig, zachtzuur vruchtvlees. Oogsten: half september - half oktober. Te bewaren tot en met eind februari als ze in september zijn geplukt. Zelfbestuiver.
Lunterse pippeling
Zachtzure en sappig appel. Houdbaar tot en met maart. Semi-zelfbestuivend.
Melrose
Middelgrote, donkerrode handappel. Zacht, sappig vruchtvlees. Oogsten in september. De appels zijn goed te bewaren.
Mutsu
Grote zoete hand- en moesappel.
Notarisappel
Goede, lichtgroene handappel. Vast, zoete sappige appel. Oogsten half september. Lang te bewaren t/m eind januari.
Ontario appel
Goede bewaar-, hand- en moesappel. Vruchtvlees is sappig en fris zachtzuur.
Pinova
Middelgrote, oranjerode handappel. Stevig zoetzuur vruchtvlees. Oogsten: midden oktober. Houdbaar tot mei!
Piros
Grote, lekkere handappel. Oogsten begin augustus.
Present van Engeland
Fris zachtzure handappel. Deze appel is langwerpig en smal. Oogsten midden oktober. Goed te bewaren.
Princesse Noble
Goede handappel, lang te bewaren. Oogsten in oktober. Vast, geelachtig, zachtzuur vruchtvlees.
Rajka
Rode appel op een gele achtergrond, heerlijk sappig en knapperige handappel. Oogsten eind september.
Red Delicious
Sappig, zoete handappel. De appel is herkenbaar aan vijf knokkels aan de onderkant. Deze appel is ook geschikt voor het maken van sap of moes.
Red Devil
Een rode appel met lichtrood vruchtvlees, dit maakt de appeltaart wel heel speciaal. Knapperig en sappig vruchtvlees met een licht aardbei smaak. Oogsten begin september. De appel is te bewaren tot en met december.
Reuzenappel
Zeer grote, geelgroene appel met sappig vruchtvlees. Goede handappel.
Rewena
Goede zoete handappel. Ook geschikt om sap van te maken. Plukken in oktober.
Rode dijkmanszoet
Zoete handappel. Wordt ook wel gebruikt als droogappel. Oogsten in september.
Rode Gravensteiner
Middelgrote bolvormige donkerrode appel. Zeer goede handappel, ook voor moes en sap. Sappig.
Rode Jonathan
Goede handappel, zoet/lichtzuur. Oogsten eind september - half oktober. Te bewaren tot half februari. Ook om de drogen.
Rosette
Rode, zoete zomerappel met lichte frambozensmaak. Het vruchtvlees is felrood. Plukken vanaf half augustus. Gedeeltelijk zelfbestuivend.
Rubinola
Middelgrote appel met fruszure smaak. Stevig vruchtvlees. Plukken vanaf september - oktober. Te bewaren tot februari.
Santana
Mensen met een appel allergie opgelet!! De Santana is een hypo allergene appel, veel mensen met een appelallergie kunnen deze appel wél eten. Het is een knapperige, sappige handappel. Oogsten in september, de appel kan lang worden bewaard.
Schellinkhouter
Goede, lekkere herfst handappel.
Spartan
Dofrode tot paarse hand-, sap- en moesappel. Sappige, zoete en knapperige appel. Rijp vanaf begin oktober.
Stark Earliest
Sterappel
Deze appel werd vroeger veel gebruikt in appeltaarten. Nu ook in bloemsierkunst, goed te drogen. Platronde, kleine appel. Plukken in oktober, ongeveer 3 maanden te bewaren.
Summerred
Matig tot grond, vroege handappel: plukken in augustus. Friszure smaak. Zelfbestuiver.
Svatava
Middelgrote, zoetzure handappel. Ook geschikt voor moes en sap. Oogsten vanaf eind september. Te bewaren tot maart.
Sweet Caroline
Grote, zachtzoete handappel. Goed geschikt als kook en droogappel. Plukken in september, lang te bewaren.
Topaz
Rode, stevig en sappige handappel. Bevat veel vitamine C. Plukken eind september - oktober. Goed te bewaren.
Tydemans Early
Matig grote handappel. Zacht en sappig. Oogsten vanaf half augustus.
Winston
Handappel, maar wordt ook veel gebruikt voor sap en moes. Stevig en sappig.
Winterramboer
Sappige, zoete handappel. Plukken vanaf oktober. Goed te bewaren tot maart.
Yellow Transparent
Vroege hand- en moesappel: oogsten vanaf half juli. Sappig, friszuur van smaak.
Zijden Hempje
Zachte en sappige handappel. Zeer oud ras vanuit Engeland. Plukken in oktober.
Zoete Ermgaard
Klein tot middelgrote moesappel/stoofappel. Na wat langere tijd bewaren ook geschikt als handappel. Oogsten vanaf half oktober, te bewaren tot en met maart.
Zoete Kroon
Zoete hand- en kookappel. Dit was de beste zoete appel van 't noorden. Oogsten vanaf september, appels te bewaren tot februari. Zelfbestuiver.
Zoete Oranje
Zeer goede, vrij stevige kook- en droogappel. Vanaf eind september te plukken. Als appel een tijd wordt bewaard wordt hij zoeter en is dan ook geschikt als handappel.
Zoete Pippeling
Stevige, zoete hand- en/of stoofappel. Oogsten: half oktober. Te bewaren tot en met februari. Zelfbestuiver.