Welkom bij Kwekerij Weigelia

Media

21 oktober 2014 in de Alkmaarsche courant met de kiwi!

DIT JAAR HEEFT DE KIWI, BIJ ONS IN DE TUIN, WEER OVERWELDIGEND VEEL VRUCHTEN.

 

 

 

Betuweroute in Broekhorn

Artikel uit plaatselijke dagbladen, 14-04-2014

'Fruitboomspecialist' Willemijn bestudeert de bloesem van een veertigjarige fruitboom. (aangeleverde foto)                                         

HEERHUGOWAARD - Bij kwekerij Weigelia, in de nieuw te bouwen woonwijk Broekhorn, is het op dit moment een ware explosie met bloeiende fruitbomen en andere planten. In de parkachtige verkoopruimte van enkele voetbalvelden groot staan meer dan vijfhonderd verschillende fruitbomen en fruitstruiken volop in bloei, waaronder perenbomen van veertig jaar oud. Ook zijn er meer dan honderd verschillende soorten hortensia's. Verder kan men hier terecht voor dakbomen, leibomen, vaste planten, coniferen, bodembedekkers, beuken en nog veel meer. Voor openingstijden of meer informatie, kijk op www.weigelia.nl.

Artikel geplaatst op maandag 14 april 2014 - 10:09

 

 

  Het artikel kunt u terugvinden op de website van Rodi als u op de titel van dit bericht klikt.

 

 

Kijken naar uitbundige bloeiers

 Artikel uit Noord Hollands Dagblad, 28 juni 2012

 
Laatste update 28 juni 2012 12:14

Een hortensiaparadijs, dat is Weigelia in Heerhugowaard in juli. De strenge vorst in februari heeft dit jaar veel schade aangericht, maar nog steeds is de uitgestrekte kwekerij van Erma en Klaas Glas de moeite waard voor een bezoek. Inspirerend, kleurrijk en verrassend.

Al eens van de eikenbladhortensia gehoord? Hij staat bij Weigelia. Al met mooie, herfstrode 'eikenbladeren' en met prachtige langwerpige bloemtrossen. Da's eens wat anders dan de standaard boerenbolhortensia die je in de reguliere tuincentra vindt. Weigelia heeft veel soorten. Heel veel. En er komen ook steeds weer nieuwe bij. Die ontdekt worden in China, of die ontstaan door veredeling. De hortensiatuin ligt naast de kwekerij aan de Westdijk, mooi langs het water aan de rand van Broek op Langedijk. Eigenlijk is de tuin gewoon privégebied, maar in juli openen ze de poort voor publiek.

Lees meer in de bijlage Vrij

(Kijken naar uitbundige bloeiers)

Erma Glas heeft een monsterlijk grote appel in haar tuin


28 okt 201114:37 | laatste update: 28 okt 2011 14:37
 
 
 
 
Wat een enorme appel daar in Heerhugowaard
HEERHUGOWAARD Het moet de grootste appel van het land zijn, de mega-appel die Erma Glas uit Heerhugowaard in haar achtertuin heeft geplukt.

 

Als u met beide handen een schaal maakt, past ie er waarschijnlijk nog niet eens in. De kans dat zo'n reus bij Erma in de tuin groeit is groter dan gemiddeld, want ze heeft met haar man Tuincentrum en Kwekerij Weigelia aan de Westdijk. Toch was het ook voor Glas spannend om te zien hoe groot de appel uiteindelijk zou worden.

 

Om het filmpje te bekijken kunt u op de titel van dit bericht klikken.